Nyt on kesäkurpitsojen aika! Niitähän voi käyttää moneen...Näin meillä tänään.

847193.jpg

OHJE:

3 ( n.300g/kpl ) kesäkurpitsaa

400 g jauhelihaa

2 rkl öljyä

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tlk ( 400 g ) tomaattimurskaa

½ tl suolaa

½ tl pippuriseosta

100 g sinihomejuustoa

3 rkl vehnäjauhoja

juustoraastetta pinnalle

Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituus-suunnassa kahtia. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta sipulisilppu öljyssä paistokasarissa ja siirrä lautaselle. Ruskista jauheliha. Yhdistä joukkoon pehmennyt sipulisilppu, kurpitsan malto ja tomaattimurska. Mausta ja lisää sinihomejuusto. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10 - 15 min. ilman kantta, jotta enin neste haistuu. Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 225 asteessa noin 15 min.