Nyt on kesäkurpitsojen aika! Niitähän voi käyttää moneen...Näin meillä tänään.
OHJE:
3 ( n.300g/kpl ) kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk ( 400 g ) tomaattimurskaa
½ tl suolaa
½ tl pippuriseosta
100 g sinihomejuustoa
3 rkl vehnäjauhoja
juustoraastetta pinnalle
Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituus-suunnassa kahtia. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta sipulisilppu öljyssä paistokasarissa ja siirrä lautaselle. Ruskista jauheliha. Yhdistä joukkoon pehmennyt sipulisilppu, kurpitsan malto ja tomaattimurska. Mausta ja lisää sinihomejuusto. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10 - 15 min. ilman kantta, jotta enin neste haistuu. Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 225 asteessa noin 15 min.
Kommentit