On tämä päivittäminen välillä hankalaa. Äsken olin kirjoittanut melkein kaiken, mutta en vielä tallentanut. Niin neiti 1 v tulee ja painaa napista koneen kiinni ja työntää vielä varmuuden vuoksi näppäimistön " pöydän alle" ja tuumaa  että  NÄIN...  =)                                                                                                                                                          Mutta otetaampa alusta uudelleen. Eli löydettiin kanttarelleja hyvin. ( 5kg ). Jotain niille piti sitten tehdä. Suurimman osan kuivasin viime syksynä hankitulla kuivurilla. Osan " keitin kuivaksi" ja pakastin. Lopuista valmistin kaksi kanttarellipiirakkaa. Itse en henkilökohtaisesti sienistä älyttömästi pidä, mutta tämä maistui minullekkin.

771030.jpg

Ohje oli tälläinen, josta olisi ollut tarkoitus tehdä pellillinen. Minun mielestä tuo piirakkataikina ei riitä pellilliseen. Itse käytin  yhden paketin taikinaa yhteen piirakkavuokaan ja vähän jätin taikinaa josta sai tehtyä sienikoristeet pinnalle. Mutta täytteen määrä on runsas, eli riittää hyvin pellilliseen tai kahteen piirakkavuokaan. Tässä kumminkin alkuperäinen ohje.Itse käytin porkkanaa ja ruohosipulia.

Pohja: 1 pkt (400 g) pakastettua piirakkataikinaa

Täyte:n. 1 ½ l  kanttarelleja

2-3 sipulia

1 iso palsternakka (n.200g)

tai 2 porkkanaa

1 prk (200g) ranskankermaa

2 munaa

½ tl valkopippuria

1 tl suolaa

2 dl juustoraastetta

1 dl silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

1. Hienonna sienet ja sipulit. Raasta palsternakka karkealla terällä.

2. Haihduta sienistä pannussa neste koko ajan sekoittaen ja siirrä syrjään odottamaan.

3. Pehmennä sipulisilppua ja palsternakkaa pannussa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Älä ruskista.

4. Yhdistä sienet ja kasvikset ja lisää joukkoon ranskankerma, munat, mausteet, juustoraaste ja persiljasilppu.

5. Kauli sulanut taikina uunipannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä työpöydällä, kostuta työpöytää vedellä niin leivinpaperi pysyy paremmin paikollaan kaulittaessa. Vedä leivinpaperin avulla levy pellille. Käännä taikinalevyn reunat noin 1 cm:n leveydeltä.

6. Levitä täyte tasaisesti levylle.

7. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20 - 25 min.

Ohjeessa muuten oli oikeasti laitettu mausteeksi 1½ tl valkosipulipippuria? ( itse laitoin n. ½ tl valkopipp.) Onke ed. maustetta olemassa, vai oliko painovirhe paholainen? Itse en ole kyllä kuullutkaan moisesta! Jos jollakin on tietoa, niin saa kertoa!