676626.jpg

Yleensä olen tehnyt tämän piiraan/kakun graavikalasta, mutta nyt kokeilin kinkusta. Ja hyvää tuli. Vieraat kehuivat. Tämä on taas sarjassamme helppoa ja nopeaa. Laitan ohjeen tähän. Siis tämän minun ihan oman version, mikä tuli samalla kun kakkua valmistin. Tämä on iso kakku, riittää n.15 hlö.

Pohja:

Ruisleipäviipaleita ( ei ruispaloja )

Lihalientä kostutukseen

Hyytelö:

10 liivatelehteä

n.½ dl kermaa

n. 600g palvikinkkua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

6 dl kermaviiliä tai ranskankermaa

1 dl kurkkupikkelsiä ( sinappinen)

ruohosipulia maun mukaan.

Pinnalle: kinkkukukkia ja ruohosipulia

Pyöräytä leipäviipaleet muruiksi monitoimikoneessa. Kaada murut leivinpaperilla suojatun irtopohjaisen vuoan pohjalle. Painele ja kostuta lihaliemellä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen n. 10 min.

Hienonna kinkku rouheeksi ja lisää muut aineet. Sekoita. Sulata liivatteet kermaan ja lisää seokseen.

Kaada seos leipämurujen päälle. Hyydytä viileässä seuraavaan päivään. ( Mä tein aamusta, ja illalla oli hyytynyt, )

Koristele